Tandarts Thomas Dominique

Werkwijze 

Iedere tandarts heeft zijn eigen werkwijze. Ik tracht iedere behandeling in zo'n correct mogelijke omstandigheden te laten verlopen. Dat wil o.a. zeggen dat indien er bv meerdere behandelingen in één zittijd gepland zijn, maar er een behandeling complexer is dan gedacht, de andere zullen uitgesteld worden. Dank voor uw begrip. 

Uit de reacties van vele patiënten blijkt vooral dat het gebruik van de rubberdam nieuw is voor velen. Dit is een blauw siliconevel (latex wordt niet gebruikt om mij niet de eer te geven verborgen allergieën te ontdekken) die over de tanden wordt geschoven om speeksel, tong, wang en lippen van het werkveld te houden en om inslikken van boorwater, instrumenten, oude vullingen,… tegen te gaan. Bovendien zorgt dit voor een ongekende droogheid die enkel maar de plaatsing van uw vulling ten goede komt en resulteert in een properder en sterker resultaat. De werkwijze is géén keuze: een behandeling kan geweigerd worden, maar niet deels. U vraagt een chirurg toch ook niet om zonder handschoenen te werken omdat u dat maar een raar gevoel vindt?

Afhankelijk van de aard van de vulling wordt gekozen voor een glasionomeercement, composiet (kunsthars) of hybride vullig. Amalgaam, ondanks dat dit een veilig materiaal is, wordt niet geplaatst omdat dit vaak de reden is van tandbreuken en in het brede kader dat de kwik in dit materiaal op termijn voor een milieuprobleem zorgt.

Protheses kunnen in samenwerking met tandlabo Dental Wish NG in Ichtegem worden gemaakt in alle mogelijke vormen, gaande van een eenvoudige volledige prothese tot brugwerk op implantaten.

Orthodontische behandelingen worden echter uitbesteed aan de orthodontist van uw keuze.

Parodontitis, dé aandoening die relatief het meeste tanden doet verloren gaan, wordt actief op gescreend. 80% van de behandelingen kunnen in huis gebeuren, de meest ernstige gevallen worden doorverwezen naar een tandarts-parodontoloog om u alle kansen te geven uw gebit zo lang mogelijk te behouden.

Bleaching, het witten van tanden, heeft niets te maken met tandHEELkunde.